Mera melon

En liten uppdatering. Vår melon har växt väldigt bra senaste tiden. Tyvärr har vi ingen kamera och bild just nu… Eller jo, här är faktiskt en bild. Taget 24/4. Det var en tävling. Okej?

Från frö till Melon
Det började en varm augustidag, tror jag, då Rickard köpte en vattenmelon. Vi skämtade om att plantera kärnorna, och vips spottade vi alla kärnor i en låda och täckte de med jord. Efter ett tag växte en liten plutteväxt upp. Den var precis i mitten av lådan. Den växte bra och vi planterade om den i en självvattnande kruka. Den slingrade sig och vi gav den blompinnar att klättra på. Den fick flera blommor och verkade må bra. Hösten började komma och Melonplantan blev sorgsen då solen inte sken så som på sommaren. Vintern kom och ”vår melon” såg rätt ledsen ut när det var som mörkast. Tillslut när ljuset kom tillbaka blev det liv i vår planta och den tog fart och växte igen. Just nu har vi alltså en planta som täcker halva köksfönstret och en rätt stor melon. Det såg ut att vara en till melon på gång men den verkar krympa eller nåt. För övrigt är det lite läskigt när den slingrar sig runt persiennsnöret. Just nu funderar vi på om vi måste plantera om vår melon eller hur vi ska göra. Jag sökte förresten lite på ”att odla melon”. Första träffen är bra och den andra är vårt förra inlägg. Den fjärde träffen är från ett cannabis-forum. Intressant… Det verkar inte finnas så mycket information om hur man odlar meloner, på Internet. Om inte nån har nåt bra tips?

Ida, vi vet inte riktigt hur vi gör förutom att vi vattnar kanske tre gånger per dag om det är varmt. Självvattnande kruka som sagt, inomhus. Väldigt mycket sol senaste tiden, morgonsol och sol till strax efter lunch (?). Krukväxtnäring har den fått väldigt sällan. I och försig pratar vi med den ibland och frågar hur den mår. Det är nog viktigt. Och det är ganska coolt med en melon i köksfönstret. Fler frågor? =)

Rickard pratar ibland om att äta melonen. Men jag tycker det känns dumt när vi de senaste sju månaderna behandlat den som vårt barn. Jag tycker om melonen.

Leave a Reply