Fryst Cheesecake – Amerikansk ostkaka

Cheesecake

Sån här god cheesecake brukade min mamma göra ibland när jag var liten. Efter lite tjat har hon gjort det igen och nu har vi ätit det de senaste gångerna vi varit där… 😀 Här är receptet, som jag förväntar mig att alla provar innan jag hälsar på.

ca 8 portioner, tillagningstid 6-8 timmar
2 dl vispgrädde
3 ägg
100-125 g Philadelpiaost
½ dl socker
1 tsk vanillinsocker

Garnering:
2-3 digestivekex
ev. lite kanel
vindruvor, kiwi eller annan frukt

  • Vispa grädden. Skilj på äggulor och vitor.
  • Vispa vitorna till hårt skum. Rör sönder osten. Blanda den först med gulorna, en i taget, sockret och vanillinsockret. Rör sedan ner grädden. Vänd ner äggviteskummet sist.
  • Häll blandningen i en rund bakform med löstagbar botten (går bra med tex pajform också). Ställ formen övertäckt i frysen, låt den stå minst 4 timmar eller till nästa dag (kan också förvaras längre i frysen).
  • Tag formen ur frysen ca 15 min innan den ska serveras. För över kakan på serveringsfat. Strö över krossade kex, ev lite kanel och garnera med frukt.

One Response to “Fryst Cheesecake – Amerikansk ostkaka”

  1. […] Mammas cheesecake. Nostalgi och […]

Leave a Reply