Indoktrinering eller bättre samhälle?

Det är ganska intressant att läsa bloggkommentarerna till artikeln jag skrev om igår. Det är tydligen ett ganska känsligt ämne, då vissa verkar tro att det handlar om att indoktrinera ideologier och feminism i små barn. Då tycker jag man ska läsa artikeln en gång till. Det handlar mer om att tjejer och killar ska få samma chans. Är du fortfarande skeptisk? Fundera på om du nån gång blivit annorlunda behandlad på grund av ditt kön (inte utseende eller beteende, utan bara för att du är tjej eller kille). Gick det bra? Jag som tjej kan komma på flera exempel i mitt liv.

Om man redan på dagis får lära sig att pojkar ska bete sig på ett visst sätt och flickor på ett annat, hur ska vi då kunna få ett samhälle där alla är lika mycket värda? Jag tror det här är rätt och ett steg framåt.

Tags: ,

2 Responses to “Indoktrinering eller bättre samhälle?”

  1. Kamilla skriver:

    På högskolan fick vi se film från ngt dagis där de jobbade med att jämna ut könsskillnaderna. Killarna fick öva på att vara mjuka och tjejerna fick…ja, vad gjorde de? De hoppade från höga bord, minns jag. Tanken var nog god.

  2. Sara skriver:

    Oj då. Tur att de har kommit längre nu. Och hoppas högskolan som nu blivit universitet också kommit längre 🙂

Leave a Reply