Genuspedagogikens under

Eftersom jag är riktigt less på Aftonbladet har jag blivit stammis på SvD och DN.

Förra veckan bloggade jag en del om genusperspektiv, jämställdhet och dagis. Jag tänkte fortsätta i den stilen då SvD idag skriver om två ungdomar som gått på det omtalade dagiset Tittmyran, där de använder genuspedagogik. Det betyder att de inte vill begränsa barnen att inte göra saker på grund av sitt kön. Det är så alla förskolor bör arbeta då det finns bestämt att de ska arbeta för jämställdhet. Tråkigt nog är inte alla positiva. En Kd-politiker gillar inte idén

”–Jag skulle aldrig sätta mina barn på genusdagis. Kvinnor och män är olika på utsidan och jag är övertygad om att det gäller insidan också. Slätar man ut könskillnaderna för mycket så riskerar hela samhället till slut att kantra.”

säger Anders Sellström, kommunpolitiker för kd i Umeå och ledamot i kristdemokraternas partistyrelse.
Jag låter den intervjuade killen, från jämställdhetsdagiset avsluta med ett citat. Niklas Knutsson säger:

– Om inte jämställdhetsdagis är en självklarhet när jag får barn så kommer jag faktiskt att bli förbannad. I sådana fall har vi ju snackat i minst 20 år utan att det har hänt något.

– Samtidigt tar det förstås tid. En del äldre är så fundamentalistiska och vill hålla fast vid de gamla könsrollerna. De kanske helt enkelt måste dö innan det kan bli någon riktig förändring.”

Go SvD and keep up the good work! Mina tidigare inlägg: Jämställt dagis?, Indoktrinering eller bättre samhälle?, Genuspedagogik del 2

Tags: ,

Leave a Reply