Fuerteventura

Jag och RickardRickard längtar tillbaks till värmen. Det gör jag också, fast jag säger det inte lika ofta som han. Det är roligt när folk googlar och hittar hit. Tips: Åk i november, på våren tror jag det blåser mycket Saharavindar. Och bo inte i de stora turistfällorna.

Utsikten från vår uteplats vid frukost

Vi bodde i den lilla byn El Cotillo. En gammal fiskeby med söta hus, fina stränder och ett fort som skyddar mot sjörövare. Vi bodde max femtio meter från stranden. Det var en trevlig strand. Inte packat med folk utan mest bara sand. Vi var också på höga-vågor stranden. Den var lite läskig men mer spännande. Det var också spännande i bergen. Där fanns coola utsikter och fina fototillfällen. Vi åt glass i den gamla huvudstaden. Vi såg även de stora turistfällorna (på södra delen typ Jandia, Morro Jable och Costa Calma) och ett trevligt shoppingcenter i huvudstaden Puerto del Rosario. Det var roligt. Där fanns flera spännande affärer.

Mormor äter glass. Mycket glass!Fast det var lite synd om mormor då vi tydligen inte såg så glada ut vid ankomsten. Då hade vi suttit på flyg i sex-sju timmar och i bil en timme. Jag blir trött av att flyga. Vi fick även ett nymålat rum, så dagen efter var vi inte heller så pigga 🙂

Under veckan kom vi på saker vi skulle blogga om som vi skrev ner i telefonen. Här är de:

Naken kvinna - Byns skyddshelgon typ

Flygmat, gaffelmissil, åka bil, bad, vågor, stress, katt, hund, råttor, skohorn. Kort sammanfattning handlar det väl om att flygmaten var alldeles för lite mat (vi fick typ tre köttbullar och potatismos). Rickard hade en plan att göra en missil av en gaffel. Höga vågor är roligt men inte stress. Det fanns en del (hem)lösa djur där, tråkigt. Nästa gång vi åker utomlands ska Rickard ha med sig ett litet skohorn. Det fanns även mycket naket på stränderna. Resten har vi glömt.

Fuerteventura – Många bilder blev det och Andra Fuerteventurabilder

Läs mer: Fuerteventura enligt Wikipedia, Engelska Wikipedia, Fuerteventura.com, Apollo, Karta, El Cotillo

2 Responses to “Fuerteventura”

  1. Sandra skriver:

    Hittade också er när jag googlade 🙂 Funderar på att åka i nov-dec, de flesta som har varit där verkar vara nöjda 🙂

    • Rickard skriver:

      Det tycker jag du ska göra! Om du håller dig till mindre ställen som El Cotillo så slipper du många turister och det är ju alltid trevligt 🙂

Leave a Reply