Im on the way

Lördag 31 maj, Reykavik

Jag ðkte alltsð i torsdags till Reykavik. Imorgon söndag ðker jag till Breiðavik dær jag ska jobba tre mðnader. Just nu sitter jag pð Norræna husið, Nordiska huset. Hær finns det tydligen gratis trðdlöst internet, men ingen som jobbar idag vet koden till nætverket. Dærför ser ni sðna hær spænnande bokstæver. Jag har försökt varit konsekvent och anvænt samma bokstav för de som saknas, men jag vet inte om jag lyckats. 😉

Torsdag

Jag kom till Island typ kvart över tre. Kvart i fyra var det ett jordskalv som ni kanske hört. Jag var fortfarande pð flygplatsen och kænde ingenting. Den starkaste jordbævningen pð ðtta ðr och jag kænde den inte, det kænns lite trðkigt. Ækte med Nordjobb till ett vandrarhem. Vilade ett tag sen træffade jag G som lærde mig lite islændska. Vi ðkte runt lite i Reykavik, ðt mat och spelade lite biljard. Det var vældigt trevligt. Dagens största misstag var væl att jag pð morgonen glömde att packa ner strömsladden till datorn.

Fredag

Tog jag mina springskor och gick runt runt runt i Reykavik, sækert en ðtta timmar. Under de tjugo ðr jag bott i Sverige har jag aldrig sett nðgon tömma en parkeringsautomat. Första dagen pð Island gðr jag förbi en sðn mænniska. Jag ðt lunch pð Subway, det var faktiskt inte sð dyrt som jag trodde det skulle vara. Jag bestællde pð engelska, sen nær jag var klar frðgade hon ”nðgot annat?” (pð svenska!). Det var kul. Det var faktiskt inte jættekallt ute, jag hade en tshirt och jackan. Köpte en strömsladd till datorn och ett simkort. Det hær numret kan man ringa eller skicka sms till: 0354 65 94 911 och man kan sjælvklart mejla till sara(a)sarasvykort(.)se.

Och ja mamma, jag kan nðgra islændska ord nu. Jag gillar Klapparstígur. Det ær ett gatnamn som betyder ”the way to the mountain”. Förresten kænns det som att de flesta gator hær i Reykavik ær enkelriktade. Och man mðste akta sig nær man gðr pð ”the main shopping street” för dær fðr bilarna köra 🙂 Nu börjar det bli vældigt jobbigt att sitta hær sð solen lyser in och det blir vældigt ljust. Jag sitter i ett stort rum fullt med böcker och högt tak med fönster længst upp. Mycket ljus blir det.

Vi hörs nær jag kommit fram eller sð!

4 Responses to “Im on the way”

 1. Kamilla skriver:

  Jag kan lära dig lite fler isländska ord. Använd gärna ”anskotin” så mycket som möjligt… 😉

 2. Sara skriver:

  Ja, vilka fler ord kan du lära mig?
  Jag ska göra det. Då blir de säkert glada.

 3. erik skriver:

  jag vill också åka till island!!

 4. Kamilla skriver:

  Dator heter tölva, har jag för mig. Ost tror jag heter ostur. 😉

Leave a Reply