Blåsigt veður

Söndag 1 Juni

15 000 ord rikare, lite mer foton, och mer koll på gatorna. Även massa tusen isk fattigare.

Lördag

Efter förra blogginlägget gick jag hem. Där träffade jag S som nyss kommit och ska vidare till andra delen av Island. Vi åt middag och sen tänkte jag visa den billigare mataffären. Först gick vi lite vilse och väl framme upptäckte vi att de stängde 20 minuter innan. Så vi gick till den dyrare. Jag köpte även ett lexikon. Det är lite jobbigt att allt kostar flera tusen här. T ex har jag just nu runt 600 kr i mynt, ca 50 svenska kronor. Vi sov tidigt då vi skulle upp tidigt (S och vår andra inneboende hade fortfarande annan dygnsuppfattning). 

Söndag

Halv tio hade jag packningen klar. Vi gick en promenad till sjön och var tillbaka innan elva. I mailet från Nordjobb stod det att mitt flyg skulle gå tolv. Men när jag träffade han i förrgår sa han halv ett. Eftersom det bara är ett litet plan behöver man vara där en halvtimme innan. Tolv hämtade han mig och vi var där fem-tio minuter efter. Då får jag veta att planet redan gått. Det gick tolv. Då inget annat fanns att göra bokade de in mig på flyget imorgon. Han var ledsen över det och visste inte riktigt hur han skulle säga på svenska… Vi åkte tillbaka. Nu sitter jag på Nordiska huset igen. Imorgon åker jag kvart i tio till flygplatsen och flyger 10.40.

Det blåser jättemycket just nu. Jag hade både fleecetröjan och vindjackan. Det var tillräckligt, men jag höll på att blåsa bort. Det är trevligt här i alla fall.

4 Responses to “Blåsigt veður”

 1. Rickard skriver:

  Va synd att du fick stanna en dag till!

 2. Sofia skriver:

  Jag är fortfarande nyfiken på vad du ska göra där i tre månader! Och hur du fick idén att åka till Island.

 3. Kamilla skriver:

  Lova att rapportera om det blir så varmt att du kan ha shorts någon dag!

 4. Sara skriver:

  Jag fick ett mejl med frågan om jag ville ha jobbet. Så jag sa ja. Island är coolt 😉
  Jag ska rapportera om det blir shortsväder! Men nu är det ju bara början av juni.

Leave a Reply