18+ i Sundsvall

Nu är äntligen helgen över, jag säger äntligen eftersom jag varit orolig ganska länge att det inte skulle gå bra. Hela helgen var bara grovt planerad och dessutom sprack halva lördagen då det regnade. Vårt största problem inför helgen var att jag inte trodde vi skulle ha ett användbart kök, men det var nästan klart när vi började helgen. På lördagen var det klart så det gick att använda utan problem. Vi åt tacos på fredagen och spenderade resten av kvällen med att spela spel eller bara umgås.

Bild från LaserdomeLördagen började illa då det var molnigt ute och så ut att bli regn. Så istället för att åka till Norra Berget och ha lite picknick, kubb och fotosafari blev det att några åkte in till stan och shoppade lite, resten av oss satt och spelade spel samt väntade ut de andra på vem som skulle åka och handla lunchen. Efter våran pastasallad som var mycket lik en taco fast utan bröd och köttfärs begav vi oss till Nöjeshallen för att spela laserdome. Jag tyckte det skulle bli grymt roligt att testa denna nya laserhall som vi fått då den gamla bara verkar förfalla. Jag hade stora förhoppningar på den nya laserhallen att de skulle lyckats skapa en bra bana och ha fräscha utrustningar. Utrustningen var ju nya och såg bra ut, men det visade sig att de inte var så bra när vi väl började spela. Jag vet inte hur länge jag fick spela men jag var ute i minst 5-10 minuter av 20 minuter för att de skulle försöka fixa min väst som inte funkade. Det visade sig efteråt att det var inte bara jag som fått stå ute och vänta på att de skulle försöka fixa västen. Nästa problem med västarna var att när en ur det blå laget dog blev deras väst gul, när en ur det gula laget dog slutade deras väst att blinka och bara lyste gult. Undra vem som inte tänkte när det gjorde det systemet. Banan finns det inte så mycket att säga om, den var dålig! Så nu finns det två dåliga laserhallar i Sundsvall, skitbra!

Sedan blev det fotosafari på stan, det som egentligen skulle vara på Norra Berget men som nu blev inne i stan. Det var som vanligt roligt! Vem som vann vet jag inte riktigt men jag tänkte försöka framkalla alla bilder och göra någon rolig tavla av det hela. Det roliga med fotosafari är att höra hur alla tänker, hur de vill representera ett ord med en bild. Jag tycker att det ska kännas ganska tydligt direkt när man ser bilden vilket ord det är, men det är ju inte så lätt 🙂 En av de bilder vi skulle ta var ”alkoholfri” så min grupp beslutade att vi skulle ta en bild av ett klistermärke som finns över hela stan med text som lyder ”Stoppa alkoholreklamen”, dock tyckte juryn inte det var så bra. Middagen blev på Sundsvalls Stadshus med god mat och trevligt sällskap, vilket gjorde besöket där mycket trevligt och det är väl det jag kommer komma ihåg mest av helgen hur trevligt vi hade det där. Resten av kvällen spenderade vi på lokalen med spel och Singstar. Det blev en sen kväll med mycket ”skönsång”.

Söndagen började segt vi hade tänkt att hela kalaset skulle vara slut vid runt 11:30 men det kändes inte så folk hade bråttom hem alls jag tror de första åkte vid ett ungefär. Jag är nöjd med helgen då den blev mycket bättre än jag trott och jag tror de andra inte heller tyckte den var så dålig. Vi skulle haft en gruppaktivitet till kanske. Hoppas nästa 18+ helg blir lika bra, men de brukar alltid va roligt att vara på 18+ helger.

Bilder från vårt kök

Leave a Reply