Baba Yetu

[audio:http://www.riceri.se/wp-content/uploads/2008/07/babayetu.mp3]

Denna låt är nog en av det bästa musikstyckena jag vet. Jag hörde den första gången i Civilation 4, spelet hade denna låt som introlåt. Idag blev det så att jag satt mig och grävde lite i vad det var för låt. Det visade sig vara en ganska känd låt. Den har använts i bland annat Lejonkungen 2. Den är skriven 2005 av Christopher Tinswahili. Men jag måste erkänna att jag blev lite besviken när jag fick reda på vad texten handlade om. Det är ändå en grymt bra låt och mäktig. Texten finner ni på Civfanatics.

3 Responses to “Baba Yetu”

 1. Jennifer skriver:

  Blev du besliven över att det handlar om ”vår pappa”

 2. Rickard skriver:

  Mera att det är Herrens bön. Jag hade hoppats på något lite mera exotiskt om du förstår. Det var inte vad jag hade väntat mig.

 3. Jennifer skriver:

  Men att vara riktigt troende, det är något otroligt exotiskt för mig.
  Jag menar tråfigurer kunde man köpa på Indiska när jag kom hem från Tanzania men en befolkning som verkligen är troende, det finns inte här.

Leave a Reply