Telefoni

Rixtelecom har tydligen blivit uppköpt av Alltele. Det kan jag tala om är en kraftig försämring. Okej, jag får behålla mitt gamla pris, men jag förutsätter att de ändrar det snart då hela företaget känns skumt. Först skickar de ut ett brev som inte skulle gått ut. Sen får vi ett nytt brev där det står lite grejer, men inte vad priset kommer att vara. Då jag ringer supporten tar det tjugo minuter innan jag går från plats två till plats ett. Efter (totalt) 45 minuter får jag prata med en människa. Hon visste ingenting om det nya brevet, ”min chef blir lite upprörd på marknadsavdelningen för att kundtjänst inte fick veta nåt”. Jaha, jag vill bara veta pris och upplysa om att det inte stod i brevet.

Jag ska iaf kolla efter nåt annat företag att ha mitt abbonemang på. Om jag nu ska ha kvar det. Jag gillar iaf numret…

Leave a Reply