Vissa saker får en att tänka

Igår lyssnade jag på tre stycken P3 Dokumentärer, de är ganska välgjorda och intressanta att lyssna på. En dokumentär fick mig att tänka lite extra. 🙂 Den som fick mig att börja tänka vara dokumentären om Svenska Hackers. Jag känner igen mig ganska mycket, jag surfade på nätet något enormt. Jag ville lära mig allt, kunde någon annan göra det kunde jag också. Jag var online minst 5-6 timmar om dagen utöver den tid skolan tog, hela kvällarna spenderades framför datorn. Datorer och Internet var väl mitt liv kan man säga. Innan jag sommaren 1998 flyttade till Luleå för att läsa till flygmekaniker så hade jag hunnit gjort några småsaker på nätet. Om jag inte hade blivit avskuren totalt från nätet när jag kom till Luleå så hade jag kanske gått vidare och pysslat med grövre saker. På två år hinner mycket hända på nätet så sommaren 2000 när jag kom hem igen och började surfa m.m. så hade jag missat mycket. De grupper jag varit med i hade kastat ut mig pga min tid offline. Det var nog tur att jag inte försökte ta mig in igen för jag hade nog fastnat igen. Jag var arbetslös hela sommaren och hela hösten så jag hade ju tiden som behövdes.

Undra vart jag varit idag om jag inte flyttat till Luleå eller om jag lyckats få skolan att dra in bredband i elevhemmen där jag bodde, vilket jag arbetade för hela min tid i Luleå vill jag minnas. Jag är glad idag för att jag blev bortkopplad från nätet och jag tror inte att jag hade kunnat klara det lika lätt om det inte var för att jag flyttade till ett elevhem där det finns folk att umgås med hela tiden ungefär som det gjorde på nätet. Hade jag bara kopplat bort mig från nätet och suttit kvar hemma hade jag inte klart det.

Lyssna på dokumentären:

[audio:http://www.sr.se/laddahem/podradio/SR_p3_dokumentar_081116080008.mp3]

Leave a Reply