Dagens mysterium

I våran tvättstuga får man tvätta 7-12, 12-17 och 17-22 på vardagar. På söndagar däremot år är alla pass en timme kortare, 9-13, 13-17 och 17-21. När en timme gått och tvättstugan inte används får man ta den bokade tiden. Torkrummet får man ha en halvtimme längre än tvättstugan.

Eftersom Rickard tvättade två maskiner igår så tänkte jag tvätta de två sista maskinerna idag. Halv två började jag. Strax efter hör jag nån komma, jag hade dörren lite på glänt så jag såg henne, men hon verkade inte se mig. Då vi har vissa pratglada människor i föreningen ansträngde jag mig inte för att säga hej. Jag lastar in tvätt i maskinerna. Märker att kvinnan trycker till dörren när hon gick förbi. Konstigt tycker jag men tänker att hon tycker det är onödigt att den står öppen. Jag hör att kvinnan flyttar sin låscylinder på bokningstavlan. Sen låser hon dörren. Jag startar maskinerna och ska gå. Då märker jag att det var min tvättstuga hon låste, inte torkrummet eller den andra tvättstugan som jag trodde. Aja, det är ju upplåsningsbart från insidan och tvätten är inte jättevärdefull så det gör inte så jättemycket att jag inte kan låsa. På bokningstavlan ser jag att det måste vara antingen hon som tvättat innan oss eller hon som ska ha den andra tvättstugan, men bytt. Jag går upp till R och B som vill fortsätta Starcrafta.

När tvätten ska vara klar går vi ner. Då upptäcker vi att människan har låst in våran tvätt. Vi plingar på hos hon som hade tvättstugan inann. Ingen öppnar. Vi ringer vicevärden och får extranyckel. Vi är ganska oroliga över vår tvätt och funderar på om de blivit sura på oss och gjort något dumt. Vi hade ju inte gjort något fel, och de lär ha glömt att det är söndag. Inne i tvättstugan ser vi att vår tvätt ligger i maskinerna. Däremot ligger ett par skor i torktumlaren. I torkrummet hänger ett par ridbyxor, handskar och knäskydd. Vi flyttar deras kläder till tvättstugan och hänger upp vår tvätt i torkrummet. Plingar på för att be om nyckeln. Ingen öppnar. Vi ville inte ha kvar våra kläder i ett rum dit de hade nyckeln och inte vi, så vi flyttar alla kläder till det andra torkrummet (som är sämre). Vi lämnar även tillbaka nyckeln till vicevärden.

Vid femtiden låg deras saker fortfarande kvar. Vid sextiden ringer vicevärden oss och berättade att kvinnan ringt honom. Hon hade sagt att man får ta tiden när en timme gått. Varken hon eller vicevärden hade tänkt på att det var söndag.

Jag har alltså blivit inlåst i tvättstugan idag. Det är intressant. Varför låser man utan att kolla om nån använder den? Hur tänker man när man börjar använda torktumlaren och låser fast det är (någon annans) tvätt i maskinerna? Varför byter man tvättstuga när man har så lite tvätt? Undra om hon accepterat att hon låste in nån eller tror att vi ljuger? Det är ju osannolikt att både den som låser och blir inlåst inte säger nåt. Undra om hon insett att det var hon som gjorde fel?

Leave a Reply