Burkskörd

Syster har blivit en rekordsamlare. Efter tolv års erfarenhet är hon den bästa på marknaden, gissar jag. Det krävs uthållighet, strategiskt tänkande, tålamod, påhittighet, tur och ett leende.

Här har jag hittat några bilder från den gamla hederliga tiden. Åsele Marknad 2003. Kommer inte ihåg om jag och syster samlade bara vi två eller tillsammans med bror, men mycket pant blev det. Då fick vi runt tusen kronor (fem dagars jobb).  De sista två åren, när vi fick som mest, tog det fyra timmar att panta allt. Ja, vi släppte före de som hade bara några kassar att panta eller kanske en halv sopsäck. Och personalen fick byta kartong måånga gånger.

Flaskor

Burkar

Flaskor

Sofia, 10 år


Här är en del av årets skörd, Syster med tillfällig slav. Sammanlagt blev det ca 16 säckar med bara burkar. Två säckar med plastflaskor och några få glasflaskor, 24 stycken. En burksäck brukar vara runt 100 kronor. Spännande att se hur lång tid det tar att panta. Blev tyvärr inga bilder på de fina lapparna och sopsäckar som hon satte upp vid några marknadsstånd. ”Vill du hjälpa mig vinna ett vad? Lägg en pantburk i säcken. Mitt mål är 10 000 stycken.” Har man kontakter är det ganska lätt att se till att ingen snor från säckarna =)

Tur för syster att Åsele marknad hade perfekt väder i år!

Burkar 2009

Leave a Reply